perjantai 8. joulukuuta 2017

Aikaan saamattomuus




Vielä vajaa vuosi sitten tykkäsin tehdä kotitöitä kun olin yksin kotona, mutta nykyään ei saa itseään liikkeelle ja tekemään. Nytkin puolisoni on ystäviensä kanssa pikku-jouluja viettämässä ja minulla olosi ihan omaa aikaa siivota ja laittaa joulua, mutta ei mä vaan ootan inspiraatiota tässä sohvan nurkassa ja katon telkkaria. Edes ruokaa en jaksanu itelle laittaa vaan tilasin pizzan, vaikka tää ruho ei yhtään pizzaa kaipaisikaan.

Aamulla kun herään ja otan kahvit sekä aamupalan niin ja tietty aamulääkkeet. Vaikka olisin herännytkin jo ihan kunnolla ja tekemistä olisi, vaikka kuinka ja paljon tai vastaavasti vain joku pikku juttu. Voi mennä 4-7 tuntia että saan itseni liikkeelle ja tekemään jotain. Tämä ei ole normaalia minua. Olen ollut vuosia palokunnassa ja sieltä oppinut että hommat tehdään heti kun ne on tehtävä. Ennen olen siivonnut tän meidän kodin lattiasta kattoon päivässä ja tehnyt jopa pikku sisustus hommia samalla. Mutta en nykyään.

Nytkin olen ollut tässä laittamassa paperitähteä olohuoneen ikkunaan jo kolme tuntia. Tähti jo roikkuu tuolla, mutta piuha pitäisi vetää, jotta siihen tulisi vielä valokin niin ja sitten kun valmiin asennuksen tulisi olla vielä käytännöllinen ja siisti.  No josko homma olisi valmis ennen puolta yötä.

Makuuhuoneen jouluverhoja oon ollu silittämässä ja ripustamassa jo kolme päivää. Makkariinki pitäis saada sananmoinen paperitähti ku mitä nyt asentelen. Tätä menoa meillä on joulu viriteltynä loppiaiseksi ja sit tulee jo kiire purkaa se pois ettei kyntteliköt palaisi juhannuksena.

Lääkärini sanoi tämän olevan masennus väsymystä ja kuuluu taudin kuvaan. Itseä vaan alkaa aina ottamaan päähän ja rankasti ku mitään ei saa aikaiseksi ku vaa lorvii sängyssä tai sohvalla. Jonkun pitäs olla koko ajan potkimassa perseelle, että sais jotain aikaseksi. Tuntee itsensä vaan niin turhaksi ja tulee vihaiseksi itselleen ku on suunnitellut tänään tekevänsä jotakin ja tuntuu että omaa laiskuuttaan ei saa mitään aikaseksi. Lääkäri sanoi ettei pidä asettaa itselleen päivään liian kovia tavotteita vaan että alkuunsa pitää olla vain tyytyväinen jos on saanut edes vaatteet päälle päivän aikana.

Koko ajan olen vain hirveen väsynyt ei jaksaisi tehdä mitään. Voisi vain nukkua, mutta sekään ei ole vaihtoehto, koska en saa unta ja en viitsi puolilta päivin ottaa unilääkkeitä että saisin päivän nukuttua. Ei ole helppoa ihmiselle joka ei ole tottunut pysymään paikoillaan.

Jatkan nyt (jos saan itteni ylös sohvalta) tuon paperi tähden asennusta ja lupaan tässä nyt julkisesti että huomenna meillä on makkarissa jouluverhot ja paperitähti :-)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti